top of page

Foralda = Coach Carter

Deze geweldige film heb ik al minstens 20 keer gezien en ik kan deze iedereen aanraden. Maar het geeft ook een inzage in hoe Foralda denkt over opdrachten.

Samuel L. Jackson is een basketbal coach die in een kansarme wijk een team jongens onder zijn hoede krijgt. Jongens die eigenlijk geen toekomst hebben en een grote kans hebben om crimineel te worden of nog erger.

Alhoewel hij overal tegenkantingen krijgt, met name vanuit zijn directie, maar ook de ouders en zijn collega's, zelfs sommige spelers, blijft hij toch gepassioneerd verder werken met het doel om het leven van zijn team te verbeteren.

Uiteindelijk bereikt hij zijn doel, maar niet voordat hij wordt bedreigd, ontslag neemt uit frustratie van het respectloze gedrag van zijn meerderen en zijn omgeving. Het is het team zelf dat besluit om de Coach zijn werkwijze te omarmen. Daarna al de rest.

Deze onverzettelijkheid legt Foralda ook aan de dag. Wij zullen altijd alles geven om de organisaties waar wij werken te verbeteren, ook al leidt dat soms tot precies dezelfde situaties zoals in de film Coach Carter. Wij geloven in het goed van de mensen en proberen hen te helpen om tot inzicht te komen om het goede te doen.

Het mooiste stukje van de film is waar de moeilijkste jongen Cruz, het gedicht "Our Deepest Fear" van Marianne Williamson voordraagt. Een geweldige tekst die gaat over onze angst voor onze kracht.

Waar een bekrompen mentaliteit die je vaak ziet niet de oplossing is maar wel het laten schijnen van mensen en ze in hun kracht laten. Waar je moet geloven dat wanneer we mensen de kracht geven om te schijnen, ze automatisch ook anderen laten schijnen.

Daar geloven wij ook in.

En daarom halen we ook de resultaten die we halen.

Geniet van dit kleine stukje uit deze inspirerende film.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page