top of page

Inkoop Ezekiel 25 17

The path of the righteous man is beset on all sides by the Inequities of the selfish and the tyranny of evil men Blessed is he who, in the name of charity and good will shepherds the weak through the valley of darkness for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children And I will strike down upon thee with great vengeance and furious Anger those who attempt to poison and destroy my brothers And you will know My name is the Lord when I lay my vengeance upon thee

Iconische scene uit een klassieker "Pulp Fiction" door Jules (Samuel L. Jackson) waarbij hij iedereen die slecht doet aan zijn opdrachtgever keihard veroordeelt en afrekent.

De afgelopen periode werd mij weer meerdere keren gevraagd waarom ik ben zoals ik ben. Waarom mijn aanpak zo anders is dan anderen.

Wel het gevoel van Jules heb ik ook.

Een heel sterk uitgesproken rechtvaardigheidsgevoel.

Gekoppeld aan een enorm netwerk van mensen, kennis van zaken en een zoektocht naar win-win voor alle partijen.

De opdracht is belangrijker dan mijn persoon. Daarvoor zal ik alles doen, ook als dat soms wil zeggen dat mijn opdracht daardoor stopt. Of dat ik de opdracht stop als ik merk dat er krachten aan het werk zijn die het werken onmogelijk maken en die ik niet kan beïnvloeden.

Want ik geloof erin dat alles aan elkaar verbonden is en door SAMEN te werken wordt er altijd meer bereikt.

Voorbeeld. Als een leverancier op geen enkele mogelijke manier bereid is om mee te denken met een klant en wil vast houden aan veel te hoge prijzen, dan levert dat een relatie op van wantrouwen. De klant zal dan altijd blijven zoeken naar een betere optie.

Voorbeeld. Als binnen een ziekenhuis de belangen van partijen niet op 1 lijn zitten en iedereen enkel voor zichzelf het beste wil, dan dient dat niet het belang van de patiënt. De discussie met een gebruiker die zijn eigen "merk" wil onder het mom van "dat is het beste", mag zich realiseren dat we vervolgens de patiënt geen eten meer kunnen geven, of op een houten plank moeten leggen en in het donker omdat er geen geld meer is.

SAMEN werken aan een betere samenleving begint met kleine blokjes te bouwen en gaat in kleine stapjes.

Daar probeer ik mijn bijdrage aan te leveren.

Ik werd recent een "inkoop straatvechter" genoemd in tegenstelling tot "papieren procestijgers".

Kan ik mee leven, voor zover duidelijk is dat ik wel altijd een WIN-WIN zoek voor alle partijen. Op inkoopvlak is dat gebruikers, leveranciers, patient, etc.

Prettige feestdagen !!!

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page