top of page

Totaal Inkoop vs Totaal Voetbal

Het grote verschil tussen het "oude inkoop denken" dat we zo vaak tegenkomen en de manier waarop wij kijken naar een professionele inkoop functie is te vergelijken met het totaal voetbal dat Ajax onder de legendarische Cruyff probeerde te brengen.

Een andere betere kijk op het vak.

En zoals in die tijd er ook veel weerstand was en velen probeerde vast te houden aan het traditionele, uit schrik te worden uitgelachen, gaat Foralda voluit voor vernieuwing.

Het is een beetje als een voetbal wedstrijd.

Het oude denken kan je voorstellen als volgt:

Inkoop heeft af te rekenen met heel veel tegenstanders zoals leveranciers, maar ook gebruikers, RvB, zorgverzekeraars etc. Allemaal partijen die worden gezien als vervelend. Daarom dat toevlucht wordt genomen tot "veilige" team mates als budget, aanbestedingen, procedures, beleid en onrendabele samenwerkingsverbanden. Het resultaat is daar dan ook heel zwak en meestal korte termijn.

Foralda ziet meer het volgende plaatje:

Wij zoeken juist de samenwerking met partijen en beseffen dat we samen sterk worden tegen een tegenstander zoals Luiheid, gemakzucht, berusting en apathie.

Door gebruikers, specialisten, RvB en ook leveranciers en zorgverzekeraars in ons team te plaatsen, komen we tot veel betere en duurzame resultaten.

Creatieve oplossingen bekijken, TCO benadering en zoeken naar voordelen voor alle partijen zorgt ervoor dat we dat ook bereiken.

Is de Foralda manier van denken gemakkelijk te realiseren. Dat is afhankelijk van onze teamspelers en het is aan ons om ze van deze manier van spelen te overtuigen.

Zoals ook Johan Cruyff indertijd zijn ploeg Ajax moest overtuigen, maar hij besefte ook dat de meeste van zijn ploegmaten er voor open stonden. Diegenen die er niet voor openstonden vertrokken uiteindelijk of werden uit het team gezet.

En dat is de belangrijkste boodschap. Heel veel partijen willen heel graag met ons meedenken, dat is iets waar wij heel erg in geloven en ook merken. En het gevolg is dat onze resultaten dan ook spectaculair zijn. En daar profiteren alle partijen van.

Dus samenwerking loont.

Voor meer informatie kan u ons altijd contacteren. Wij komen graag uitleggen hoe we te werk gaan.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page