top of page

Foralda succesverhaal duurt voort

Toen we in januari 2016 werden gebeld voor deze zeer uitdagende opdracht in RKZ, konden we ons niet voorstellen wat een resultaat er mogelijk zou zijn.

In februari 2016 een analyse van de organisatie waarbij al snel duidelijk werd dat een professionalisering van de inkoopfunctie heel erg nodig was. De organisatie stond er financieel erg slecht voor en een kanteling op meerdere vlakken kon niet uitblijven.

Vanaf maart 2016 dan ook begonnen. Samen met de organisatie een nieuwe manier van werken geïmplementeerd op inkoopgebied gebaseerd op het geloof dat we niet de inkoopkosten maar wel de "kosten" zo goed mogelijk moeten beheersen. Dus een ver doorgedreven TCO benadering en een inkoopafdeling die met de volledige ruggesteun van de RvB werkt. Maar daarnaast in 2016 ook een steeds centralere rol speelt in de relatie tussen de interne organisatie en de leveranciers.

Waarbij heel veel kansen en mogelijkheden effectief worden aangegrepen om verbeteringen door te voeren en kosten op korte en langere termijn te realiseren.

Zonder de hulp van het management, de specialisten, werknemers, deskundigen en zelfs leveranciers was dat ook niet mogelijk. Het Totaal Concept waar we over praten werkt in het RKZ. Waarvoor een welgemeend "dank u" aan iedereen die hier aan heeft bijgedragen.

Naast de enorme verbeteringen op inkoopvlak wordt ook verder gebouwd aan een vaste eigen inkoopafdeling die de ingeslagen weg zal doorzetten. Want Foralda gelooft er nog sterk in dat investeren in een eigen afdeling inkoop loont.

Nogmaals bedankt voor alle medewerking en we kijken met veel vertrouwen uit naar de resultaten voor 2017.

https://www.rkz.nl/nieuws/positief_jaar_voor_rode_kruis_ziekenhuis/2557

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page