top of page

Foralda super succesvol achter de schermen

Foralda kiest er bewust voor om achter de schermen te werken en de medewerkers van de organisatie te laten schijnen. Ons motto is dan ook "wij maken bedrijven beter door onze kennis over te dragen op de organisatie". Het gaat daarbij over het professionaliseren van de inkoopfunctie (kosten beheersen) en het ondersteunen bij de zorginkoop-verkoop (meer geld binnenhalen.

Laten we eens een klein loftrompetje afsteken over ons bedrijfje. Vandaag stond er een artikel in de skipr.

https://www.skipr.nl/actueel/id32201-grote-ziekenhuizen-zien-resultaat-kelderen.html

Naast de al bekende boodschap dat grote ziekenhuisgroepen het moeilijk hebben staat er ook dat kleinere ziekenhuizen het wel goed doen.

We roepen dat al jaren. Maar er is meer.

Voor ons gaat het om leiderschap en wij zien dat ziekenhuisbesturen die niet willen investeren in creatieve oplossingen en gedragsverandering het veel slechter doen dan diegenen die dat wel doen. Groot of klein maakt daarbij niet echt uit.

En Foralda is zo'n creatieve speler die effectief resultaat haalt. Ik daag elke advies firma uit om dezelfde resultaten of betere voor te leggen.

De bewijzen dan:

In de Top 8 staan 2 ziekenhuizen waar Foralda in de afgelopen jaren een professionalisering van de inkoopfunctie heeft doorgevoerd. Die hebben dat project klaarblijkelijk verder kunnen uitrollen met een geweldige notering tot gevolg.

1 van de grootste stijgers die wordt genoemd kunnen we ook onze opdrachtgever noemen. Ze zijn liefst 41 plaatsen gestegen in het jaar dat we het professionaliseringstraject zijn gestart. Rapportcijfer van een 4 naar een 9 gebracht en dat is toch wel spectaculair.

Een voorbeeld van de andere kant. We hebben een analyse gedaan begin dit jaar in een ziekenhuisgroep en daar wilden ze niet verder met ons omdat het betreffende management niet de moed had om er iets van te maken en dacht het zelf beter te kunnen. Dit ziekenhuis stond al niet goed en ziet haar positie nog eens 14 plaatsen verslechteren met een beroerde waardering die al 2 jaar afneemt.

Van de onderste 10 ziekenhuizen in de lijst hebben we in minstens de helft of een analyse uitgevoerd of gesprekken gehad, maar werd telkens gezegd dat ze andere firma's wilden betrekken of dat ze het zelf beter wisten. Opvallend?

Dus mijn complementen voor ons prachtige team en een dikke pluim voor alle ziekenhuizen die op een professionele creatieve manier bezig zijn met de bedrijfsvoering. Samen maken we de zorg kwalitatief beter en ook nog betaalbaarder. En dat geldt zeker evenveel voor de leveranciers/partners die we onderweg tegenkomen.

Voor meer feedback of een gesprek kan je steeds bij ons terecht.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page