top of page

Top Kwaliteit en Top Bedrijfsvoering is mogelijk in de zorg - topper RKZ

In ons vorige blog hebben we geschreven over ziekenhuizen die de financiën goed op orde hebben. Maar dat is natuurlijk maar 1 kant van het verhaal.

Kwaliteit van zorg is de tweede kant. En de AD top100 lijst voor ziekenhuizen is daar een indicator voor. https://www.ad.nl/redactie/ziekenhuistop100/2017/ziekenhuistop100.html

Foralda gaat altijd voor de beste Kwaliteit-Prijs. En als je dan dus de 2 lijsten aan elkaar verbindt dan kom je tot interessante conclusies.

In die AD Top100 staan bij de eerste 10 ziekenhuizen er 4 die financieel zwak tot ronduit bedroevend scoren (tussen 20 en 50 plaatsen lager financieel dan kwalitatief). Dan kun je dus wel denken dat je kwaliteit hoog in het vaandel hebt maar je zou ook kunnen denken dat die ziekenhuizen binnenkort weer met het handje open staan bij de zorgverzekeraars omdat het geld op is.

De echte toppers scoren dus top in zowel kwaliteit als financiën. Ziekenhuizen waarbij iedereen in de organisatie ervan overtuigd is dat je er als team samen voor moet gaan. Waarbij elke schakel even belangrijk is om de beste kwaliteit te leveren: directie, management, medewerkers, specialisten en zelfs ook leveranciers.

RKZ is zo'n ziekenhuis. Dus dikke pluim voor de hele organisatie. Samen zorgen we ervoor dat we toonaangevend zijn in Nederland op zorggebied.

Hoe past Foralda in dit plaatje.

Als je de 11 beste ziekenhuizen ziet in de AD Top100, horen er eigenlijk 4 niet thuis wegens financieel zwak. Dan blijven er 7 over. In 3 van die 7 ziekenhuizen heeft Foralda een professionaliseringsproject uitgevoerd in de afgelopen jaren.

Positieve correlatie heet dat toch????

In elk geval ook een dikke pluim voor ons team. Geweldig dat we hebben kunnen bijdragen aan het verbeteren van de gezondheidszorg in Nederland. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat ook wij een Top Team hebben.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page