top of page

Triple Toppers in de zorg - RKZ

Dit is een tijd van lijstjes en in de zorg zijn er 3 toonaangevende studies: AD Top, BDO Benchmark en de Elsevier Beste Ziekenhuizen. Ze zijn allemaal bekend.

Het is natuurlijk gemakkelijk om dit soort lijstjes af te branden, de echte prestatie is om op kwaliteit, patiënt beoordeling EN financien een duurzaam top beleid te ontwikkelen. Want dan sta je effectief hoog in die lijstjes en hoef je er niet over te klagen.

In elk van de 3 lijstjes staan de ziekenhuizen in een verschillende volgorde. Grote focus op kwaliteit leidt dan dikwijls tot een zwakke financiële situatie, en andersom.

De Triple Toppers die in elk van die lijstjes heel goed scoren zijn de echte kampioenen.

Ziekenhuizen die een goede kwaliteit van zorg kunnen vertalen naar een excellente patiënt gerichtheid die door de patiënten ook erkend wordt. Maar die hoge kwaliteit van dienstverlening ook op een financieel gezonde verantwoorde manier kunnen uitvoeren met oog voor de lange termijn. "Zinnige zorg" wordt dat genoemd.

Zoals het RKZ in Beverwijk. Artikel in de link.

Belangrijk signaal dat je hieruit zou kunnen halen is voor de zorgverzekeraars: zou het misschien een idee zijn om de "best in the business" te koesteren en maximaal te belonen voor het goede werk? Blijkbaar erkennen jullie financiers en de ziekenhuis opdrachtgevers "de patiënten" het ook.

Zou het wellicht interessant zijn om open te staan voor vernieuwende ideeën op het gebied van kwaliteit, financiering en de prestatiegerichte aanpak?

Ziekenhuizen als het RKZ zijn de toekomst van de zorg, de 1-dimensionele toppers (hoog op 1 lijstje) hebben dikwijls een korte termijn visie of beperkte capaciteiten, en diegenen die overal onderaan bungelen ...

Dikke proficiat aan iedereen in RKZ. Doe zo verder als Team !!!

https://www.rkz.nl/nieuws/rkz_in_kopgroep_elsevier_beste_ziekenhuizen_2017/2670

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page